|
|
Acıbadem Pudingi |
|
canseza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73856
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çubuk vanilya
200 gram acıbadem bisküvisi
Yarım limon
3 adet yumurta
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin. 18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir. Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
|
|
Acıbadem Pudingi Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|