|
|
Acıbadem Kurabiyeli Parfe |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66998
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çay kaşığı kakao
4 çay kaşığı nescafe
1 su bardağı sıcak su
2 adet 80 gr. bitter çikolata
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
1/2 su bardağı ince doğranmış vişne şekerlemesi
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
150 gr. çok küçük kırılmış acıbadem kurabiyesi
Orta boy kelepçeli , kek kalıbının içini alumınyum folyo ya da streç filmle kaplayın. Nescafeyi, kakaoyu, rendelenmiş çikolatayı ve kaynar hâldeki sıcak suyu orta boy bir kapta karıştrıp, çikolatayı iyice eritin. Bu arada tereyağı ve şekeri orta boy bir kapta açık bir renk alana kadar 2-3 dakika çırpın. Çikolata karışımını, elediğiniz kakao ve yumurta sarılarını da ekleyin. Yumurtaların beyazlarını başka bir kapta kar gibi olup katılaşıncaya dek 7-8 dakika çırpın. Sonra da yukardaki karışımı ekleyin. Son olarak karışıma vişne şekerlemelerini ve cevizleri de katıp kaşıkla iyice harmanlayın. Kurabiyeleri parçalar hâlinde kalıbın içine dağıtın ve üzerlerine çikolata karışımını dökün. Üzerini kapatıp derin bir dondurucuda en az 7-8 saat bekletip çıkarın ve 5 dakika bekletip tıpkı pasta gibi dilimleyin. Arzuya göre üzerini doğranmış çikolatayla süsleyebilirsiniz.
|
|
Acıbadem Kurabiyeli Parfe Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|