| 
 
| 
 
 
 | 
 
Acıbadem Aromalı Tart | 
 
  | 
kara sinek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125712 
Gönderme Tarihi: 31.May.2017 
1,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
50 gr margarin
 
3 su bardağı un
 
1 poşet instant maya
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tutam tuz
 
1 paket vanilya
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 çay bardağı ılık süt
 
50 gr öğütülmüş badem
 
1 poşet vanilyalı dolgu kreması
 
2,5 çay bardağı soğuk süt
 
1 kg kırmzı elma
 
3 yumurta akı
 
1 tutam tuz
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı tarçın
 
2 damla acı badem aroması
 
1 çay bardağı file fındık
 
 
Unu maya ile karıştırın. Üzerine toz şeker,vanilya,tuz, yumurta sarıları, süt, eritilmiş yağı ve öğütülmüş bademi ekleyin ve iyice yoğurun . Üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin. Hamuru 25×35 cm boyutlarındaki yağlnmış kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine dolgu kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük devirde 1 dakika, sonra en yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın.
 
Elmaların kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında dilimleyin. Elma dilimlerini dolgu kremasının üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın,Yumurta aklarını ve tuzu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edip 5 dakika daha çırpın. En son tarçın ve acı badem aromasını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Karışımı krema sıkma torbasına doldurup pişirdiğinniz tartın üzerine şekilli olarak sıkın. Üzerine fındıkları serpin. Üstten ısıtma ayarında 140 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Acıbadem Aromalı Tart Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |