Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Acı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Acı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin)

kara elmas
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.11.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc30393
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2008
3,159 defa indirildi / yazdırıldı




4 pisi balığı (ya da dil balığı) filetosu (her biri yaklaşık 125 g)
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
4 taze soğan (ayıklanmış; sap taraflarından 1,5 cm'lik bölümleri boylamasına ikiye yarılmış, baş tarafları verevine ince doğranmış)
8 sultani bezelye (ayıklanıp, her biri boylamasına 2'ye kesilmiş)
1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince şeritler halinde doğranmış)
Acı - ekşi sos:
1 limon
1 1/2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı suda eritilmiş)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
bir tutam zencefil
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, bir servis tabağına yan yana yerleştirin. Üstlerine sirkeyi gezdirip, tabağı buzdolabında 30 dakika bekletin.
Bekletme süresinin sonuna doğru, taze soğanların beyaz bölümleri ile bezelyeleri, kaynar suda 10 saniye haşlayıp, bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın ve süzülmeye bırakın. Dolaptaki tabağı alıp, filetoları kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Her filetonun ortasına haşladığınız soğanların 1/4'ünü, bezelyelerin 1/4'ünü ve dolmalık biber şeritlerinin 1/4'ünü koyup, filetoları yuvarlayarak rulo haline getirin. Ruloları düz bir tabağa yan yana yerleştirin. Tabağı delikli buğulama kabına yerleştirip, buğulama kabını da içine 2,5 cm yükseklikte su konmuş bir tencereye oturtun. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, harlı ateşe oturtarak, balık rulolarını, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 6 dakika) buharda pişirin.
Bu arada sosu hazırlamak için limonun kabuğunu soyup, bir kâseye rendeleyin. Aynı kâseye suyunu da sıkıp, sirke, soya sosu pul kırmızıbiber, susamyağı ve eritilmiş mısır nişastasını ekleyerek iyice karıştırın. Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca zencefil ve sarımsağı katıp, 2 dakika karıştırarak pişirin (sarımsaklar kararmamalıdır).
Kâsedeki sirkeli karışımı ekleyip, sosu kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Sonra tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Balık ruloları pişince tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki tabağı çıkarın. Dibinde biriken suyu tavadaki sosa karıştırın. Balık rulolarını düz tabakla-1 ra bölüştürüp, üstlerine sosu boşaltın ve taze soğanların yeşil bölümleriyle süsleyerek, servis yapın.

Not: Bu yemek Çin'de, vok adı verilen geniş tava ve hasır buğulama sepeti içinde pişirilir. Ama delikli buğulama kabı da aynı işi görür.






Acı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin) Tarifleri Çin Yemekleri



(1 adet Acı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin) 70,020 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort