|
|
Acı çikolatalı küpler |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8498
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2006
2,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
75 gr. bitter kuvertür
75 gr. tereyağı
4 adet yumurta
75 gr. şeker
50 gr. un
1 paket kabartma tozu
30 gr. öğütülmüş badem
Tuz
Harç:
125 gr. bitter kuvertür
100 gr. sütlü kuvertür
30 gr. pul biber
150 ml. krema
50 gr. yumuşak tereyağı
105 gr. bitter kuvertür
60 ml. portakal suyu
100 gr. bitter çikolata
100 ml. krema
40 gr. bal
25 gr. tereyağı
50 gr. sütlü çikolata
Hamur: Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Kuvertürü tereyağı ile beraber benmaride eritip ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını 25 gr. şekerle mikserle 5 dakika çırpın. Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile katıp çırpın ve kalan şekeri ekleyip 3 dakika daha çırpın. Yumurta sarılarına sırayla erittiğiniz kuvertür ve yumurta aklarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu karışımın üstüne eleyin, bademleri de katıp dikkatlice karıştırın. Hamuru, 30x20 cm. büyüklüğünde yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 180°C'de ısıttığınız fırının ikinci rafında 15 dakika pişirin, Tepside soğumaya bırakın.
Harç: Kuvertürleri çok ince kıyın. 20 gr. pul biberi havanda dövün. Kremayı pul biberle kaynatıp kuvertürlerin üzerine dökün. 2 dakika bekledikten sonra kuvertür eriyinceye kadar bir kaşıkla karıştırın ve soğumaya bırakın. Tereyağını mikserle 5 dakika çırpın, kalan biber ile karışıma ekleyin. Hamuru kalıptan çıkartın, yatay olarak ikiye kesin. Alt parçasını tekrar yağlı kağıt serili kalıba koyun. Portakal suynun yarısı ile hamuru ıslatıp biberli kuvertürü sürün. İkinci hamuru üstüne kapatın. 4 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Kuvertürü ince kıyın. Krema, bal ve tereyağını bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp kuvertüre ekleyin ve eriyinceye kadar bir kaşıkla karıştırdıktan sonra başka bir kaba alın, soğumaya bırakın. Hamuru kalıptan çıkartın, sıcak suya batırılmış bir bıçakla 4x4 cm. büyüklüğünde karelere kesin, pasta ızgarasına yerleştirin. Kuvertür karışımını yanlarından akacak şekilde karelerin üstlerine paylaştırın. Çikolatadan salatalık keseceği ile ince rulolar kesip küplerin üzerine serpiştirin. Sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin. Yan yana kutuya yerleştirin, serin ve kuru ortamda 10 gün saklayın.
|
|
Acı çikolatalı küpler Tarifleri Hamur İşleri
|
|