| 
 
| 
 
 
 | 
 
Acı Badem Kurabiyesi (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61938 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011 
4,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından selamlar, sevgiler
 
bu bölümde genelde pastanelerde görmeye alışık olduğumuz...
 
güzel ve geleneksel bir tarif paylaşacağız
 
"Acı Badem Kurabiyesi"
 
ama herzaman olduğu gibi önce malzemeler
 
1 su bardağı soyulmuş badem (yaklaşık 180 gram)
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 adet yumurta akı
 
ve 5-6 adet acı badem
 
üzeri için; badem
 
biz acı badem kurabiyesi için ön hazırlık yaptık
 
bir gün önceden bademin iç kabuklarını çıkarttık
 
serdik ve biraz kurumasını sağladık
 
iç kabuklarını nasıl çıkarttık?
 
kaynayan suya attık, 2 dakika kadar haşladık
 
baş parmağımızı öne arkaya iterek sıyırdık
 
oldukça da kolay bir işlem
 
bu şekilde
 
şimdi bir blendır yardımıyla...
 
bademleri un kıvamına gelene kadar çekeceğiz
 
küçük parçalar halinde yapacağız
 
bu şekilde devam edeceğiz
 
şimdi iki adet yumurta akını...
 
ve 1 su bardağı pudra şekerini tencereye alıyoruz
 
kısa süre karıştırıyoruz
 
bu kadar karıştırmadan sonra...
 
toz bademleri de ekleyelim...
 
biraz daha karıştıralım
 
bu kadar karıştırmak yeterli
 
şimdi tencereyi kısıktan biraz daha harlı ateşe yerleştiriyoruz
 
ama çok harlı değil, kendini gösterecek
 
aslında bunu parmak testiyle tam ısındığını anlayacağız
 
ve hemen ateşten alacağız
 
karışım kendini bırakmaya başladı
 
bakın şimdi daha rahat karıştırıyoruz
 
şöyle bir parmak testi yapalım
 
parmağımızın dayanabileceği sıcaklık olacak
 
daha ılık, çok az daha pişirmemiz gerekiyor
 
bir daha kontrol edelim
 
evet tam olmuş, artık kapatıyoruz
 
ve tencerede soğuması için bir süre bekliyoruz
 
karışımımız soğudu
 
kaşıkla da koyabiliriz, böyle bir krema pompası da kullanabiliriz
 
dolduracağız
 
şimdi pompanın üstünü kapatalım
 
pompayı güzelce kapattık
 
kaşıkla da yapabiliriz dediğim gibi
 
şimdi düzgün bir şekilde yağlı kağıt serdiğimiz...
 
kağıda aralık vererek bırakıyoruz
 
sonuncu kurabiyeyi de yaptık
 
fırını bu arada yaktık, 140 - 150 dereceye ayarladık
 
üzerlerine birer bütün badem yerleştiriyoruz
 
şimdi dediğimiz gibi, tepsimizi 140 - 150 derecede fırına veriyoruz
 
kapağını kesinlikle açmıyoruz
 
piştiğini camdan takip edeceğiz
 
acı badem kurabiyesini fırından aldık
 
en az 50 dakika pişireceğiz bunu da söyleyelim
 
ağır ısıda
 
şimdi artık servise sunabiliriz
 
ılık olarak da tüketebiliriz
 
çünkü soğuyunca biraz sertleşiyor
 
ısırdığınız zaman içinin yumuşak olduğunu farkedeceksiniz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
 
geleneksel, eski, fakat hiç bir zaman eskimeyen...
 
bir tarif paylaştık "Acı Badem Kurabiyesi"
 
en kısa sürede deneyin ve bizleri hatırlayın
 
hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Acı Badem Kurabiyesi (görsel) Tarifleri Video Salata Tarifleri
 | 
 
 
 
 |