| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Acebek (Adana) Tarifleri Antalya Yemekleri
| 
 |  
| Acebek (Adana) |  
|  | yavru kedi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.07.2015
 Mesajlar: 41
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc109870 Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
 9,005 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Fevziye Sürmeli
 
 1 kg taze börülce
 300 gram kuşbaşı koyun eti
 1 baş soğan
 3 adet doğranmış domates
 1 çay kaşığı biber salçası
 1 tutam toz tarçın
 Zeytinyağı
 Et suyu ya da su
 Tuz
 Karabiber
 
 Börülceleri temizleyin. Bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı koyun ve kavurun. Soğanların rengi dönünce biber salçası ile eti ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etler kızarınca domatesleri de ekleyin. Tarçını serpin. Birkaç defa karıştırdıktan sonra börülceleri de ekleyin. Tencerenin yarısına kadar et suyu ya da su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Börülceler pişince tuzunu serpin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |