Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fransız Yemekleri > A la Jardeniere (1 adet - 12,523 defa bakıldı)

A la Jardeniere


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


A la Jardeniere

Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc56336
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,632 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram havuç
100 gram şalgam
125 gram taze bezelye
100 gram taze fasulye
100 gram frenk fasulyesi
400 gramlık bir baş (karnabahar)
Havuç ve şalgamları pişirmek için yarım litre, az tuzlu et suyu
Bezelye ve fasulyelerin imtizaçları için de 125 gram tereyağı
Karnabahar çiçeklerine dökmek için, iki kaşık terbiyeli salça
15 gram sade yağ
12 gram tavalık un
Bir bardak kaynamış süt
Bir demet maydanoz
Yarım bardak et suyu
Tuz
Biber

Hazırlanış şekli:
Önce havucu arzu edilen şekilde doğramalı. İki kepçe et suyu, yirmibeş gram yağ, bir parça şekerle beraber havuçları bir kuşhaneye (Kapaklı küçük tencere) doldurmalı ve hep birlikte iyice kaynatmalıdır. Bu suretle pişirilen havuçları bir tarafa koymalı ve şalgamları da aynı şekilde, yalnız şekersiz olarak hazırlamalıdır. Zira, şalgamda, zaten şeker vardır.
Taze bezelye ve fasulyeleri de ayrı ayrı pişirmelidir. Ve ayrı tabaklara kurtarmalıdır. Fasulyeleri, baklava biçiminde doğramalıdır.
Karnabaharların çiçeklerini de (12) parçaya ayırmalıdır. Hepsini bir buçuk litre su ile kuşhanede haşlamalıdır. Ve tuzunu atmalıdır.
Hazırlanacak her hangi bir salçayı da, ocaktaki diğer kuşhanelerin yanma bırakırsınız.
Garnitürü tamamlamak için sofra vaktine on dakika kala salça kuşhanesini ısıtırsınız. Üzerlerine biraz tuz ve toz şeker ekerek bütün sebzeleri kızgın ateşe konulmuş tavada birkaç dakika müddetle kızartırsınız. Ve tavada kalan yağları da sebzelere dökersiniz. Ve ısıtılan salçadan da, her sebzeye ayrıca ikişer, üçer kaşık terbiye ilâve ederek garnitürleri doğruca sofraya götürünüz.

Not: A la Milanaise garnitüre, umumiyetle et yemeklerine, blhassa dana ve sığır patelerine uygun gelir






A la Jardeniere Tarifleri Fransız Yemekleri



(1 adet A la Jardeniere 12,523 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort