80 gram esmer pirinç
4 poşet Doğadan 7 Otlu Karışık Bitki Çayı + 1 adet salataya ilave için
50 gram kapya kapbiber
30 gram haşlanmış mısır
5 adet kornişon turşu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 gram zeytinyağı
Yarım limonun suyu
5 Su bardağı Suya 4 poşet Doğadan 7 Otlu Karışık Bitki Çayı eklenir, kaynadıktan sonra çaylar çıkartılır.
80 gram esmer pirinç 30 dakika ılık suda bekletilir. Sonrasında kaynayan demlenmiş çaylı suya eklenerek haşlanır. Esmer pirinç haşlandıktan sonra süzülerek soğuk sudan geçirilir.
Kapya biber, taze soğan, kornişon turşu küp küp doğranır, maydanoz, haşlanmış mısır, tuz, karabiber, pul biber karıştırılarak üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenir. 1 poşet 7 otlu çay toz halinde üzerine ilave edilerek salata servise sunulur.
|