|
|
3 Renkli Erişte |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc74151
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012
3,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2'şer adet kırmızı sarı yeşil biber
Kışlık hazırlamak isteyenler ölçüleri orantılı bir şekilde arttırabilir. Unu tezgahın üzerinde kümelendirin. Ortasına bir çukur oluşturun ve yumurtayı oraya kırın. Yağı ve tuzu da koyun parmak uçlarınızla iyice karıştırın. Hamur sıkışıp top halini alana kadar yoğurun. Bir kaseyi ters çevirip hamurun üzerine kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin. Varsa makarna makinesi ile yoksa oklava ile hamuru açın ve erişte şekilde kesip bir süre kurutun. Bu kurutma işlemi taze makarna yemek isteyenler için 5-10 dakika kadarken, kışlık hazırlamak isteyenler kestikleri erişteleri biz bez üzerinde kuruyana kadar bekletmelidir. Makarnayı pişireceğiniz tencereyi suyla doldurun. Suyu kaynayana kadar ısıtıp içine 1 çay kaşığı tuz atın. Makarnaları suya atıp yapışmamsı için arada sırada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar, 1-2 dakika kaynatmadan haşlayın. Kevgirle süzün. Biberleri 3 çorba kaşığı bitkisel yağ ile sote edin ve makarnanızın üzerine koyup dileidğiniz baharatlar ile zenginleştirin.
|
|
3 Renkli Erişte Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri
|
|