4 adet yufka yaprağı
150 gram lor peynir
50 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peynir
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir kase yoğurt
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 şişe maden suyu
40 gram tereyağı
Bir kabın içine zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı koyun karıştırın.
Öte yandan başka bir kapta ise peynirleri ve maydanozu kesin. Ellerinizle karışımı ezin.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bir yaprak yufkayı serin. Yufkanın üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımı sürün.
Ardından çok az miktarda iç harcı koyun. Kenarlardan yufkayı içe doğru kapatıp sostan biraz daha sürün.
Her bir yufka yaprağını bu işlemden geçirin.
En son katına ise sosu dökmeden içine maden suyunu ilave edin.
Bu sayede tepsi böreğiniz daha kabarık olur.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
30 dakika sonra çıkarın.
|