1 kg taze biber (yeşil biber tercih edebilirsiniz)
2 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 litre su
Biberleri yıkayıp saplarını ayıklayın, tercihinize göre ortadan ikiye kesebilir veya bütün bırakabilirsiniz.
Pet şişeyi temizleyin ve içerisine biberleri sıkıca yerleştirin. Dilerseniz, biberlerin arasına doğranmış sarımsakları da koyabilirsiniz.
Bir tencerede suyu kaynatın, içerisine tuz, şeker ve limon tuzunu ekleyin. Karışım kaynadıktan sonra sirkeyi ekleyin ve karıştırarak bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız sıvıyı pet şişeye dökün. Şişenin ağzını sıkıca kapatın.
Şişeyi serin ve karanlık bir yerde 2-3 gün bekletin. Biberlerin turşusu tam anlamıyla oturacak ve taptaze bir şekilde hazırlanmış olacaktır.
Pet şişeyi açtığınızda, erimeden biber turşusunu afiyetle tüketebilirsiniz.
Biber turşusu 3 günde hazır, ancak pet şişede bekledikçe lezzeti artacak. Uzun süre dayanabilen bu pratik biber turşusu, aynı zamanda evde pratik ve sağlıklı bir çözüm sunuyor. Artık biber turşusu yapmak hem kolay hem de hızlı!

|