Elif Korkmazel
 
 
500 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon, kekik, karabiber, tuz
 
4 çorba kaşığı galeta unu
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Köfte için kıyma, rende soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup şekil verin. Az yağda kızartın Diğer taraftan sos isterseniz eğer, salça ve tereyağıyla 5 dakika kadar pişirin. Baharatları da içine ilave ederek bir tutam şekeri içine ekleyin. Bu pişirdiğiniz salçalı karışımın içine kızarttığınız köfteleri ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ekmek arası çocuklarınıza ikram edebilirsiniz.
  
 |