1 su bardağı nohut
3 su bardağı su
1 adet kırmızı soğan
Yarımşar çay bardağı kıyılmış yeşil ve siyah zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş ince kıyılmış sarmısak
3 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Suyunu süzdükten sonra 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve kabuklarını ayıklayın. İçine piyazlık doğranmış kırmızı soğan, yeşil ve siyah zeytin, zeytinyağı, sarmısak, sirke veya limon suyu, tozşeker, maydanoz, tuz ve karabiber katın, Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
|