12 adet Milföy hamuru
6 adet Yumurta
250 gr Kaşar peyniri
200 gr Beyaz peynir
1,5 adet maydanoz
1,5 adet dereotu
5 dal yeşil soğan
3 adet domates
2,5 yemek kaşığ margarin
3 tatlı kaşığ tuz
Miföyleri un serptiğimiz bir tezgahta merdane ile açarak biraz büyütüyoruz. Yağlanmış sufle kalıplarına milföyleri koyup üzerine fırına girebilecek küçük bir cam kase koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Yumurtaları bir kaba kırıyoruz ve çırpıyoruz.
Tavaya yağ ekliyoruz ve yumurtaları pişiriyoruz. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri küçük doğruyoruz, bir kaseye alıyoruz. Maydanozu, dereotunu, yeşil soğanı doğruyoruz ve kaseye alıyoruz. Domatesi ve pişirdiğimiz yumurtayı da küçük doğrayarak kaseye ilave ediyoruz.
Tuzunu atıyoruz. Hepsini harmanlıyoruz. Fırından çıkardığımız ve kaplarından ayırdığımız milföyleri servis tabağına diziyoruz. Salata karışımını milföy kaselerine dolduruyoruz ve servis ediyoruz.
|