| 
 
| 
 
 
 | 
 
2 Lahana Dolması | 
 
  | 
can can 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2009 
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44099 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009 
3,439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. karalahana yaprağı
 
250 gr. beyaz lahana yaprağı
 
500 gr. dolmalık kıyma
 
2 baş soğan
 
1 demet taze soğan
 
2 çorba kaşığı katıyağ
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet limon
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
Yeteri kadar tuz, biber, maydanoz
 
 
YAPILIŞI
 
Beyaz lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak çıkarınız. Yıkayıp, oyulan kısma tuz koyarak az suda haşlayınız. Yapraklar yumuşayınca kullanacaklarınızı ayırınız. Kara lahana yapraklarını da tuzlu suda haşlayınız. Soğanları, incecik yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ediniz. Pirinci, çok az sulandırılmış yarım kaşık salçayı, ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırınız. Yoğururken tuzunu, biberini ekiniz. Yağsızsa biraz yağ, sertse biraz su ilave edip, dolma içinizi hazır ediniz. Şimdi gelelim bizim dolmanın özelliğine. Alışılagelmişin dışında dolmalarımızı biraz büyük saracağız. İki adet dolma bir porsiyon gelecek şekilde. Bunun için yaprakların kalınlarını kullanmalıyız. Sardığımız iri dolmaları fırına girecek bir tepsiye diziniz.Taze soğanları ince ince doğrayıp üzerine serpiştiriniz. Kalan yarım kaşık salçayı sulandırıp üzerine dökünüz. Dolmaların yarı beline kadar sıcak su ekleyiniz. Bir limonun suyunu üzerine sıkınız. Orta hararetli fırında 35-40 dakika civarında pişirip, ikram ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
2 Lahana Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |