20 adet dolma biberi
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet taze nane
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı pirinç
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Domates
 
1 su bardağı su
 
 
Soğan, maydanoz, dereotu, nane rondodan geçirilir. Yıkanmış pirinç, salça, tuz, karabiber ve zeytinyağı eklenir. Oyulmuş biberlere gevşek şekilde doldurulur. Dolmalar tencereye dizilir. Üzerlerine domates dilimleri konur. 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır. Kısık orta-ateş arası konumda yaklaşık 40 dakika pişirilir. Ilık olarak servise sunulur.
  
 |