| 
 
| 
 
 
 | 
 
10000. Tarif Pastası | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11156 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007 
2,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif lezzetler.com sitesinin 10000. tarifi. 10000. tarifimizi kutlamak için bir pasta yaptım ve adını "10000. tarif pastası" koydum.
 
 
5 adet yumurta
 
5 kahve fincanı un
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 paket kabartma tozu
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
Yarım kahve fincanı pirinçunu
 
Yarım kahve fincanı nişasta
 
Yarım kahve fincanı kakao
 
1 kahve fincanı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
Arası için:
 
1 adet orta boy muz
 
1 adet orta boy kivi
 
1 çay bardağı kırılmış çikolata
 
Islatmak için.
 
1 su bardağı ılık su
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı kranül kahve
 
Üzeri için:
 
1 paket toz krem şanti
 
1 su bardağı soğuk süt
 
Süslemek için:
 
4 adet sade lokum
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 avuç boncuk şeker
 
Yarım paket eritilmiş çikolata
 
 
# İlk işlem olarak pandispanya hazırlanır. Çukur bir kabın içinde yumurta ve pudra şekeri mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır.
 
# Üzerine elenmiş un, yakmadan eritilmiş tereyağı, kakao ve kabartma tozu eklenir, kısa süre karıştırılır.
 
# Ortası delik olmayan kek kalıbı yağlanır, pandispanya karışımı dökülür. 160 derecede ısıtılmış fırına verilir. Kabarıp, kızarana kadar pişirilir.
 
# Pişen pandispanya soğurken krema hazırlanır. Soğuk süt, toz şeker, yumurta, pirinçunu, nişasta ve kakao bir tencereye konur, karıştırılır.
 
# Daha sonra orta ateşli ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ateşten alınır, vanilya eklenir.
 
# Krema ara ara karıştırarak soğutulur. Bu sırada pandispanya enine üç parçaya kesilir.
 
# Islatma malzemesi iyice karıştırılır. Pandispanya katlarının üzerine ıslatma malzemesi gezdirilir.
 
# İlk kat pandispanyanın üzerine kremanın yarısı konur, düzeltilir. Üzerine kırılmış çikolatanın, küp doğranmış kivi ve muzun yarısı konur.
 
# İkinci kat pandspanya yerleştirilir. Üzerine aynı şekilde kalan krema ve diğer malzemeler konur. Son kat pandispanya yerleştirilir.
 
# Üst kaplama malzemesi olan toz krem şanti ve soğuk süt kıvam alana kadar mikserle çırpılır. Yarısından daha azı süsleme için ayrılır.
 
# Krem şanti geniş yüzeyli bir bıçakla pastanın üzerine ve kenarlarına sıvanır.
 
# Ayrılan krem şanti krema pompasına doldurulur. Pastanın kenarına kavisli şekiller yapılır.
 
# Sade lokumlar bir araya getirilir, parmak ucuyla yoğrulur. Pudra şekeri bulunan tezgahta merdane ile açılır. Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesilir.
 
# Kesilen lokum çiçekler avuç ortasına konur, hafif sıktırarak şekil verilir. Ortalarına boncuk şeker konur ya da gıda boyası ile nokta şeklinde boyanır.
 
# Çiçekler pastanın üst kenarına aralıklı yerleştirilir. Boncuk şekerler arzuya göre serperek yerleştirilir.
 
# Ben-Mari usulu eritilmiş sıcak çikolata krema pompasına konur. İnce uç takılır, arzu edilen kutlama cümlesi yazılır.
 
# Pasta buzdolabında 4-5 saat dinlendirildikten sonra kutlama için hazırdır. 
 
 
Nice 10000 tariflere!...
 
 
 ML® 10000. Tarif Pastası için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
10000. Tarif Pastası Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |